Bryllup

Dette må dere tenke på når dere skal ha bryllupet i telt

Den store dagen nærmer seg, og dere drømmer kanskje om å invitere familie og venner til et vakkert utebryllup – hvor deres kjærlighet og personligheter skinner gjennom. Vi har samlet rådene som kan gi dere utebryllupet dere drømmer om – uansett vær.

Se for deg favorittstedet ditt – et sted du og din kjære har gode minner fra, og har tilbrakt mange fine stunder på. Hvor fint hadde det ikke vært å gifte seg der? Har du plassen, har PS Selskapsutleie teltene som gjør bryllupet deres til akkurat det dere ønsker dere.

Teltet kan være så stort eller lite du ønsker

Noe av det første dere spikrer, er kanskje hvor stort bryllupet skal være. Uansett hvor mange gjester dere velger å invitere, kan bryllupsteltene tilpasses etter det. Vanligvis regnes det en kvadratmeter per person dersom dere går for langbord. Ønsker dere runde bord til middagen, som rundt 80 prosent av brudeparene velger, regnes det noe mer enn en kvadratmeter per person. Skal dere ha dansegulv, garderobe eller bar, legger dere til ekstra kvadratmetere til dette.

Det beste er å be om et spesifikt tilbud, så vet dere nøyaktig hva teltet vil koste. Det koster ingenting å få et tilbud.

Hele bryllupet på samme sted

Hvorfor ikke samle hele bryllupet – både vielse og selskap – på samme sted? Er været fint, kan dere gifte dere under åpen himmel, men vil dere helgardere dere mot været, kan et eget vielsestelt være løsningen. Dette kan stå i direkte sammenheng med teltet hvor middagen skal holdes, slik at gjestene kan gå tørrskodd fra seremonien til festen.

Noe av det fine med teltene, er at sideveggene kan åpnes helt opp – og gi dere følelsen av å vies ute, selv om dere er under tak.

PS Selskapsutleie har stoler, bryllupsbue og løpere som danner grunnlaget for et nydelig vielsesområde – ute som inne i teltet. Med blomster og dekorasjon i deres egen stil, ligger alt til rette for en vakker seremoni med et personlig preg.

Gjør ventetiden hyggelig for gjestene

Dere har gitt dere hverandres ja og gått ned midtgangen som rette ektefolk. Gratulasjonene fra familie og venner er blitt kjærlig overlevert, og det er på tide å ta bryllupsbildene. Da dukker ofte et viktig spørsmål opp – hvor skal gjestene gjøre av seg i mellomtiden – og hva skal de ta seg til? Denne «dødtiden» for gjestene kan bli avgjørende for en vellykket dag for alle involverte.

Holder dere vielsen i et telt i forlengelsen av middags- og festteltet, har dere et sted gjestene kan slappe av og tilbringe tid sammen, mens dere er av gårde og tar drømmebildene med god samvittighet. Har dere klappbord på lur, kan disse dekkes med duker og settes opp sammen med stolene som ble brukt under vielsen – og vipps har dere et fint mingle-område.

Ønsker dere å gifte dere et annet sted enn der teltet står, kan et mingle-telt selvsagt stå klart til gjestene, som enten fraktes dit sammen eller av egen maskin.

Et tips: Det kan være lurt å alliere dere med servitørene eller noen av gjestene som setter fram drikke og litt snacks etter vielsen, slik at gjestene får litt påfyll mens de venter på å fortsette feiringen.

Tilpass temaet etter eget ønske

Når dere har bestemt dere for hvilket type telt dere ønsker å gå for, har dere et blankt lerret dere kan gjøre akkurat hva dere vil med – innvendig og utvendig – slik at festens uttrykk gjenspeiler deres smak og preferanser.

Gjennom PS Selskapsutleie kan dere leie det meste dere trenger av møbler og tilbehør, mens tema og dekor lett lar seg framheve med de hvite teltene som bakteppe.

Hold lokalet varmt med ovner

Teltene i seg selv isolerer i utgangspunktet godt, og selv om det blir kveld og temperaturen faller, vil dere nok oppleve av temperaturen i teltet holder seg fint. Likevel kan det være greit å ha tenkt på oppvarming av teltet i forkant– slik at ingen av gjestene ender opp med å fryse. Det finnes for eksempel gassovner på hjul, som kan trilles bort til de av gjestene som skulle trenge litt ekstra varme.

Et tips er å ha innerduk i teltet – ikke bare løfter det lokalets helhetsinntrykk – det isolerer også teltet og transporterer vekk eventuell fuktighet.

Flere muligheter for toalettfasiliteter

Når det kommer til toalettfasiliteter, har dere flere valg. Har dere tilgang til allerede eksisterende toaletter, trenger dere ikke ta stilling til om dere skal sette opp toalettvogner.

Ønsker dere å sette opp portable toaletter, finnes det toalettvogner både med og uten innlagt vann. Gode fasiliteter er essensielt for en positiv festopplevelse, og etterlatt inntrykk av dårlig tilrettelagte toaletter er sannsynligvis ikke noe dere ønsker gjestene skal sitte igjen med. Heldigvis er PS Selskapsutleies toalettvogner av ypperste kvalitet og framstår som vanlige, innendørs toaletter istedenfor festivaltoaletter.

Sjekk ut hele utvalget av toalettvogner for å se hva som passer deres behov best.

Sørg for riktig stemning med riktig belysning

 

Noe av det fine med å ha bryllupet ute, er det naturlige lyset som setter sitt preg på festen. Det kan gjøre det lettere å få fine bilder fra den store dagen. Standarden er at teltet består av 50 prosent vegger og 50 prosent vinduer. Ønsker dere å få ekstra mye lys inn i teltet, kan dere velge telt med gjennomsiktige tak.

Til kveldstid kan dere skru på taklamper, som dere enten har leid eller skaffet selv. Lyslenker er også et populært tilskudd i teltbrylluper, og sørger for ekstra lys, samtidig som det setter et stemningsfullt preg på lokalet.

Tilgang til strøm

For at ulike elementer, slik som belysning, kjøleskap og høyttalere, i teltet skal fungere, trenger dere strømtilgang. Har dere ikke strømuttak der dere setter opp teltet, kan dere leie et aggregat.

Utfordrende underlag ikke et problem

Underlaget der dere ønsker å sette opp teltet, kan potensielt være noe dere må ta stilling til. Er det en svak helling i området, eller er det ujevnheter i bakken? I så fall kan det løses på mange måter. PS Selskapsutleie kommer gjerne på gratis befaring for å finne en løsning på utfordringene. Deretter kan dere velge hvilket type gulv dere ønsker innvendig og på potensielle uteområder.

Velg selv hva dere vil bruke penger på

Når dere inviterer til bryllup, dukker det naturligvis opp mange spørsmål rundt økonomi. Velger dere å holde bryllupet i telt, har dere frihet til å selv styre hvor mye penger dere ønsker å legge ned i de ulike elementene.

Teltet danner rammene for festen, men dere står helt fritt til å velge de løsningene dere ønsker når det kommer til mat, drikke, dekorasjoner, underholdning og de resterende elementene som gjør bryllupet perfekt for dere. Noen velger for eksempel å bestille mat fra en leverandør – men hva med å sette opp egne grilltelt, hvor en kokk tilbereder mat dere selv har handlet inn? Det finnes mange slike grep man kan ta for å redusere utgiftene.

Ønsker dere å montere teltet selv, får dere 40 prosent rabatt.

Telt som tåler regn og vind

Det er ikke til å komme unna at vær og vind kan innta det norske land – også på bryllupsdagen deres. Derfor kan det være betryggende å vite at teltene fra PS Selskapsutleie er av høy kvalitet, og sikres godt. Alle hjørner festes med både betonglodd og jordspyd, slik at teltene står stabilt, og dere kan kose dere med å feire kjærligheten, istedenfor å bekymre dere for om teltet holder.

Skulle værutsiktene for dagen deres ikke spille på lag, kan det et smart valg være å lage en passasje som kobler hovedteltet sammen med toalettområdet. Da slipper gjestene å bli våte på beina hvis det skulle regne.

Fem grunner til å holde bryllupet i et selskapstelt:

  • Dere kan ha feiringen akkurat hvor dere vil.
  • Dere kan tilpasse størrelsen på lokalet etter hvor mange gjester som kommer.
  • Dere får følelsen av å være ute selv om dere er under tak.
  • Dere kan skape deres helt unike, uforglemmelige bryllupslokale.
  • Dere får et intimt og samlet bryllup med korte avstander mellom de ulike avdelingene i lokalet.